1.6.09


Huh!! Lamanyer xupdate blog nie. Sorry deh. Bukannyer apa, blog nie asalnyer a part of assignment tok kelas B.I. aku. Dats whyla grammarnyer amat skema n alhamdulillah blog aku dinobatkan sebagai blog yg paling up-to-date n catchy..ngeh3!! So, secara officialnyer blog nie akan menjadi hak milik kekal aku. Umm, i'allah aku akan merajenkan diri untuk m'update blog nie. Bbrp hari lagi sem baru nak stat dah. Hu3! Btw, eloklah kiranyer aku mulakan blog aku nie dgn SALAM PERKENALAN dulu. Semuanyer dlm blog nie sebahagian drpd ceritera2 hidup aku (cet~ayat nak bunga2 jer ha3!). Org kata xkenal maka xcinta, meh kite berkenalanlah dulu deh?





[ 25 info tentang qayyum ]

1.Nama penuh muhammad qayyum irwanzi bin alwi.
Sampai sekarang aku xtau apa maksud irwanzi tue.
Tapi mcm2 nama panggilan aku..abg pendek, adek kecik, short, shortening, gigi, os, ketot, taugeh, dalittlest..sengal kan dorg??


2.Lahir pada 1 mac 1990 (sama dgn rosyam nor) kat pusat rawatan islam, kl. So, aku berbintang pisces.


3.Buat masa skrg nie berat aku 56kg & tinggi 158cm
(xdela rendah sgt).
Bila soal ketinggian dibangkitkan, org mesti tgk aku. Xleh blah kan??


4.Ramai org xcaya yg aku nie sebenarnyer anak sulong dr 3 adik-beradik.
Dorg ingt aku anak bongsu. Adik aku qurratu aini dila mustika (form 3) & ariff iskandar shah (darjah 2). Nama kitorg unik kan


5.Aku fanatik giler kat warna MERAH.
Pergh! Bagi aku merah lambang keberanian & looks really elegant. Ngeh3!


6.Suke giler coklat(anythings yg bertemakan coklat),
nasi goreng pataya, teh o ais limau, pizza hut, big mc [yummy],
durian.


7.Benci sayur. Lagi2 taugeh.
Uweek! N xbrapa layan sgt r
sate.



8.Xsuka pegi tempat yg ramai org kalu sorg2.
Mcm pasar malam n rumah org kawen.
One more benci tgk darah, boleh pitam jadinyer.
Jarun suntikan pun aku xsuka..fobia!




9.Paling suke nombor 3. Lucky number beb. He3!


10.Smoking??? Teet!! Katakan xnak.
Xmerokok, semput den dibuatnyo.


11.Sorry to say aku xreti nek moto,
Sebab xsampai kot? Xleh nak seimbangkan badan r. Ha3!
Tapi lesen kete dah ada dah. Ngeh3!


12.Alhamdulillah r aku jarang jatuh sakit.
Tapi kalau sekali dah kene sakit,merana siot.
Sekali kaw2 sakitnyer. Hu3!


13.Bende yg paling menyakitkan hati kalu g shopping.
Seyes sakit hati nak cari baju, lagi2 kemeja.
"akak, saiz s ada? xdela dik, m je ada"
Adoi! Payah nak cari saiz dude.


14.Saya seorang yg hati batu.
Ha3! Susah nak nangis. Tapi xyahlah mengada2 nak tgk aku menangis.
Sekali dah nangis sapa nak pujuk?
Xdapek den nak nolong nanti.


15.Amat manja dgn org yg rapat dgn aku.
Btw, aku takut kehilangan org yg aku sayang.
Lagi2 sahabat2 yg dekat sgt dgn aku. Gonna miss u fwenz!


16.Sejak dari kecik lagi aku kuat sgt cakap.
Talkactice. Sampai sume cikgu kat sekolah tue kenal aku.
Ha3! Ikot mak aku kot, mak aku kuat membebel. He3!



17.Aku seorang yg amat optimis & confident.
Kalu dah buat sesuatu tue aku redah jer.
Tp, aku takut pada kekalahan. kekalahan boleh buat aku nangis.
Hu3!





18.Minat ngat subjek bahasa melayu & agama islam.
Dulukan aku jiwang doe, mat novel. Bahasa bunga2. Ha3!


19.Filem feveret aku ada apa dengan cinta.
Pergh! Besh gler! Berpuluh2 kali aku tgk pun xborink.
Lagu2 die layan beb. Lagi2 tgk dian sastrowardoyo.


20.Dari dulu lg aku minat seni2 nie
Kreatif! Aku join mcm2 aktiviti ksenian sejak kecik lg.
[sajak, syair, pidato, syarahan, debat, drama n teater]
Ha3! If ada pertandingan2 nie, sah2 muka aku wajib ada.


21.Cita2 asal aku separuh mati nak jd lawyer.
Tp last2 aku bakal jd chef.
Sume org pelik. Aku sendiri pun cam xcayer je. Redah jew!!


22.Time tido, aku WAJIB kene ada 2 bantal.
1 bantal kepala, 1 lg bantal peluk. Kalu xde, payah r nak tido
& aku tido jarang r berdengkur. Ahak!


23.Kalu r aku benci gler kat ssorg,
aku xpenah tunjukkan kebencian aku tue.
Sebaliknyer, akulah talam 2 mka yg paling hebat. He2!
Bukannyer apa, aku xsuka sakitkan hati memba2 aku. Baek x aku??


24.Aku jenis yg study last2 minit.
Sok nak exm mlm nie baru baca buku. Xbesh r study2 hard nie. Ha3!
Tuela pasal spm kantoi. Kah3.
[ UPSA 5A, PMR 7A 1B, SPM 5A 3B 1C ]


lastly..


25.Prinsip hidop aku yg sume org kene tau,
sebab seyesly aku pemalu orgnye. Ha3!
"aku xcari perigi/timba, tapi dorg cari aku"
Aku bukan jenis yg2 terhegeh2 r cari org.

indrawasih : Walau sapa pun kita, jgn sesekali lupa diri. Kita cuma makhluk ciptaanNya. Tanggungjawab padaNya tetap yg utama.

12 comments:

  1. sHOrTEnIng!!!!!!!!!!!!!!
    haha.. tgk2 t miz shaz komen

    ReplyDelete
  2. salam.. hehe.. x kisah la org nak panggil ape, janjji anda awet muda huhu.. nak tau, kawan2 panggil saye mak cik!! hahah.. lagi tak boleh pakai. wah!! lamae x tgk qayyum hihi

    ReplyDelete
  3. erk??kamu pun ade blog jgk abg kecik??bru tau!

    ReplyDelete
  4. abang pendek... thanks for being my follower...

    ReplyDelete
  5. paan : sengal!

    wanie : redah jew!!

    ajim : nnt slalu deh komen blog qyym ..he3!!

    kak syikin : bereh boh!

    ReplyDelete
  6. hai amira bazil..long time no see..shat??

    ReplyDelete
  7. sihat cm bese laa =p
    how r u? sihat x
    ke terlebih? xD

    ReplyDelete
  8. haha..terlebih skitla..
    tue yg melebar tue..ha3!

    ReplyDelete
  9. hahaha
    xpee..yg penting hepi kn?

    ReplyDelete
  10. haha..
    btol3..
    janji enjoy dgn life kite..
    redah jew!

    ReplyDelete