3.7.09

PASTRY CHEF?? YUMMY!!

Umm. Pejam celik dah genap setahun aku blaja seni kulinari kat UiTM Dungun tue. Best! Sendiri masak, sendiri makan. Ha3! Mana xtembam skrg nie. Kah3! Tapi, xla blaja memasak tiap2 hari, ada gak subjek teori yg len2. So far, aku da blaja 2 jenis masakan, which are western n pastry. Bagi aku, aku lebih suka pasrty. Sebab pastry xpressure nak masak & xtkejar2. Alhmdullah aku dpt A- tok klas pastry aku. Bangga beb! Bukannyer apa aku rasa aku layak nak dapat A-, aku dah all out every week tok hasilkan product2 & product2 aku xpenah mengecewakan. Kira selamat dimakan r. He3! Klas pastry r klas yg sentiasa ditunggu2 bersama2 tupperwere. Ha3! Oleh yg demikian, aku nak share r antara pastry items yg sedap & mampu melelehkan air liur aku. Yummy! Nah, santapan untuk mata korg..

Blueberry cake, pergh! sorg buat sebijik. Kenduri besar roomates aku. He3!

Blackforest cake. Lazat~

Yellow river. Roti nie manis. Bergula & kismis.

Soft roll. Makan dgn butter sumpah sedap~

Pilihan no.1 aku. Choux pastry. Tiptop!!

Chocolate mousse as cold dessert. Not bad~

Pizza, sedapnyer. Nie aku xleh ak bg sape2. Makan sorg2 suda. Ha3!

Lastly, cream caramel. Nak buat susah tp berbaloi r. Sedap!

indrawasih : Makan, makan gak. Yang penting kesihatan kena jaga. Kena senam selalu biar berat tue maintain.

16 comments:

  1. huhu.. blog qayyum mmg sangat sedap lah!

    ReplyDelete
  2. mak aihh.
    yee,sgt tergugat aku sebagai kaum wanita.
    nak goreng ikan pn duduk sebatu jauhh.
    haha.nt bley mntk tips/recipe kat qayyum je.

    kek2 tu gile best.pizza punn.dessert tu punn.
    bley buat aku gile ble dtg blog ni.lg2 ble tau chef nye qayyum.

    ReplyDelete
  3. sebab tuela berat aku naik
    dgn cepat skrg..ha3..
    nnt aku da bkk restoren korg dtg deh..he3!!

    ReplyDelete
  4. crrction, fina la!haha.erm,siape kah die tu??

    ReplyDelete
  5. haha..motif xtau sapa die?? sengal..ha3!

    ReplyDelete
  6. mane de pape dah qayyumm.
    hehe.ni da tatau nk rep mane da.
    due2 pn rep yg same.
    saya mau 7tier cupcake!!:P

    ReplyDelete
  7. haha..
    cupcake??
    lor, xblaja lg r..
    nnt ek aku blaja..ha3!!
    pe2pun moga ko berbhagie deh..
    amin..
    kawen ajk aku..wajib!

    ReplyDelete
  8. insyaAllah:)
    aku tnjk mak aku.
    beliau siap mntk recipe.heheh.
    bgge takk.

    ReplyDelete
  9. bes gile blaja bwat pastry!! ♥

    ReplyDelete
  10. fina : wah, mak ko da sihat? nak resepi boleh je, xde bangga2 merendah diri je ha3!..

    mira bazil : besh amat..gemok jdnyer.ha3!!

    ReplyDelete
  11. mcm blog nolly dah bdk ni.segala jenis makanan ditunjuknyer...

    ReplyDelete
  12. nolly??
    haha..
    saje je ltk gambo tue..
    nnt mskn western plak..ha3!!

    ReplyDelete
  13. ble la dpt mkn ni ea... tgok gmbar je xckup ni...

    hmmm... nyum.. nyum...

    ReplyDelete
  14. haha..
    nnt qayyum bukak restoren
    sume wajib dtg beli..ha3..

    ReplyDelete
  15. aku ske choux pastry gak hohoho
    wat kt kicen jd je tp wat kt umah cnfirm hancus wakakakaka

    ReplyDelete
  16. btol3..kat umah len kot utensil die..
    haha..

    ReplyDelete